Tirsdagstip – sådan kan du bruge Pinterest

Er du på Pinterest?

Hvis ikke – så har du virkelig noget til gode. For lad det være sagt med det samme – jeg ELSKER Pinterest og har gjort det længe. Pinterest er for mig et sandt visuelt slaraffenland, hvor man kan hente masser af inspiration til alverdens ting – garderoben, interiør, haven, mad, karriere, oprydning, ting til børn etc. Det virker lidt som om, at Pinterest har fået ry for primært at være et sted for DYI’s (som står for Do It Yourself i øvrigt), men det kan virkelig meget mere end bare dét. Hvor meget jeg bruger Pinterest svinger en del, men jeg vender altid tilbage. Faktisk er Pinterest grunden til, at jeg nærmest ikke længere køber fysiske magasiner eller ugeblade, for jeg synes ganske enkelt ikke det er nødvendigt med al den visuelle inspiration, som Pinterest byder på – i rigelige mængder.

Hvordan virker det?
Kort sagt fungerer Pinterest sådan, at du følger andre brugere, fuldstændigt ligesom du gør på andre sociale medier. Men herudover foreslår Pinterest også pins fra andre brugere på dit startfeed, ud fra hvad du tidligere har ‘pinnet’. Du kan organisere dine pins i såkaldte boards, og mulighederne for hvad du kan bruge Pinterest til er uendelige. Klikker du på din pin, kommer du ind på den side, hvor billedet stammer fra, og på den måde kan du bruge Pinterest som en slags inspirationsopslagstavle. Måske skal du giftes og søger inspiration til kjolen, borddækningen eller blomsterne, måske mangler du idéer til lækker hjemmelavet mad, måske skal du bygge hus eller renovere, måske søger du inspiration til nye rejsemål, til garderoben?

Til sidstnævnte er Pinterest er et rigtigt godt redskab at bruge, hvis du trænger til at få ny inspiration og et overblik. Inden du kaster dig ud i en forårsoprydning af dit tøjskab, så kan du bruge Pinterest som et slags moodboard – hvilken stil, hvilke farver og hvilke items kan du godt lide – og stemmer dit pinterestboard overens med det syn, din egen garderobe byder på?

Sådan kommer du i gang
Personligt synes jeg, at Pinterest gør sig bedst på iPad eller laptop. Bruger du iPad eller telefon, kan du downloade app’en, registrere dig, og så er det ellers bare at gå i krig. Fra computeren klikker du dig bare ind på www.pinterest.com, og en ny verden venter 🙂

Du er velkommen til at følge mig på Pinterest lige her

Ha’ en rigtig dejlig solskinstirsdag!