Søndag, snefnug og sociale medier

Jeg sidder i sofaen med en lille feberramt gut som binge-watcher Gurli Gris på Netflix i selskab med dyne og sut. Udenfor bryder solen igennem skyerne og store snefnug daler stille ned fra himlen.

Dagens anden kop kaffe bliver drukket, mens jeg får styr på de sidste terminologier og teorier til min opgave på kurset ‘Social Media Manager’ som jeg er i gang med at tage på UCN. Et super spændende forløb, som jeg har lært rigtigt meget af og forhåbentligt kommer til at bruge aktivt fremadrettet både professionelt og privat.

Sociale medier fylder jo så meget, og vi bruger dem som aldrig før – på godt og på ondt. Jeg hørte i går i nyhederne, at hver tredje dansker – efter egne udsagn – bruger for meget tid på dem. Og samtidig elsker vi dem. Jeg er selv, indrømmet, totalt afhængig af især Instagram og Pinterest – jeg elsker inspirationen, de lækre billeder og den livsglæde og æstetik, som de fortæller. Men jeg er samtidig meget bevidst om, hvad prisen er for, at man, groft karikeret, er i et nært kærlighedsforhold med sin telefon. Især efter jeg er blevet mor. For hvilket signal sender man til sit barn, hvis man hellere liiige vil tjekke Instagram end at være helt og uforbeholdent nærværende, når barnet har brug for det? Alene tanken om dét scenarie kan jeg slet ikke have….

Og alligevel sidder jeg her og skriver, mens jeg kunne have ageret livekommentator til Gurli Gris. Til mit forsvar skal det siges, at vi har set afsnittet sammen MANGE gange før, så både han og jeg har helt styr på, hvad der nu sker med Fru Kanins helikopter, mens hun redder Sigurd Skildpadde fra et træ. Man kan altid finde en undskyldning, ikke sandt? 😉

Hvad gør du dig af tanker om at være på de sociale medier og den tid, du bruger på dem? Og omvendt, hvad giver de dig af gode ting?

Nu vil jeg ønske dig en god søndag, lægge min telefon væk og koncentrere mig om min dejlige dreng – helt uforstyrret – for en stund.

Update – feberbarnet er netop faldet i søvn 💙 Tilbage til opgaven 👍🏻😆

Quiet sunday including preparation for an exam I’m taking next week. I have been following a class called ‘Social media manager’ and I have learnt a lot from it. We all seem to love social media, but it comes with a price – and to me, it’s important to be aware of the amount of time I spend on it. Especially after becoming a mom. What are your thoughts on this subject? I would love to hear them.

Have a nice day and thank you for reading.

Du vil måske også synes om

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *